Traagschuim matras tegen rugpijn

Zoek je een nieuwe traagschuim matras tegen rugpijn met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze matras prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Sleeptherapy matrassen en boxsprings

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2 - Matrassen

Beste traagschuim matras tegen rugpijn

Als een doffe constante pijn of een plotselinge stekende pijn in uw rug u van een goede nachtrust weerhoudt, bent u niet de enige. Het zorgt er ook vaak voor dat je werk mist. Aangezien u een derde van uw leven in bed doorbrengt, kan uw matras een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of verlichten van rugpijn. Gewoonlijk veroorzaakt een verstuiking van de wervelkolom rugpijn.

Om pijn te voorkomen, kunt u het beste een gezonde houding aannemen, ook tijdens het slapen. Traagschuim matras tegen rugpijn, met hun karakteristieke lichaam contourende en druk verlagende eigenschappen, kunnen de juiste uitlijning van de wervelkolom handhaven. Het is echter belangrijk de juiste hardheidsgraad te kiezen die bij uw lichaamstype past.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy
Traagschuim matras tegen rugpijn
Traagschuim matras tegen rugpijn

Te overwegen factoren bij het kiezen van een traagschuim matras tegen rugpijn

De beste traagschuim matras bij rugklachten is de matras die rustgevend comfort biedt en tegelijkertijd de neutrale stand van de wervelkolom handhaaft. Matrassen met traagschuim kunnen beide bieden. Beide factoren zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Beter slapen vermindert pijn in het lichaam, waaronder rugpijn. Als u een nieuwe matras voor uzelf koopt, let dan op stevigheid, ondersteuning en materiaal. Deze factoren zullen bepalen welke traagschuim matras tegen rugpijn voor u het beste is.

Stevigheid

De hardheid van een traagschuim matras tegen rugpijn verwijst naar hoe het aanvoelt wanneer u erop ligt. Om de hardheid te meten, gebruiken matras fabrikanten een hardheidsschaal van 1-10. Gewoonlijk is 1 het zachtst en 10 het stevigst.

De schaal is als volgt:

1: Extra zacht
2-3: Zacht
4: Medium-zacht
5: Medium
6: Middelmatig stevig
7-8: Vast
9-10: Extra stevig

Een traagschuim matras tegen rugpijn met een gemiddelde hardheidsgraad ligt tussen 6 en 7 op de hardheidsschaal. Het biedt voldoende tegendruk voor uw rug en vangt tegelijkertijd uw drukpunten op. Extra druk op de rug kan drukpunten in de wervelkolom veroorzaken en de rugpijn verergeren. Onvoldoende tegendruk zorgt ervoor dat de matras onder uw rug wegzakt. Dit leidt tot een verkeerde stand van de wervelkolom en veroorzaakt pijn en stijfheid. De meeste matige rugslapers met rugpijn voelen zich prettig in een medium stevig bed.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Uw comfort hangt echter ook af van uw lichaamsgewicht en uw slaaphouding. Slapers die meer dan 105 kg wegen, oefenen bijvoorbeeld meer druk uit op de matras. Zij hebben een steviger matras nodig om scheefstand van de wervelkolom te voorkomen. Lichte slapers die minder dan 60 kg wegen, hebben een zachtere matras nodig die zich aan hun lichaam aanpast en drukpunten verlicht. Uw slaaphouding bepaalt ook uw comfort.

Rugslapers met rugpijn voelen zich bijvoorbeeld prettig op een matras met gemiddelde hardheid en zijslapers met rugpijn voelen zich prettig op een matras met gemiddelde hardheid. Zij- en combinatieslapers hebben iets meer vulling nodig onder de schouders en heupen om drukpunten op deze plaatsen te vermijden.

Gerichte steun

Uw lichaamsgewicht is niet gelijkmatig verdeeld over uw slaapoppervlak. Sommige delen van uw lichaam, zoals uw hoofd en rug, hebben meer gewicht, waardoor op deze plaatsen meer druk op de matras wordt uitgeoefend. Meer druk doet de matras doorzakken. Een doorgezakte matras kan uw wervelkolom vervormen. Matrassen van traagschuim met gezoneerde ondersteuning lossen dit probleem op. Als u vaak rugklachten heeft, dan koopt u het best een traagschuim matras tegen rugpijn.

Zij bieden meer tegendruk onder de rug en demping onder de heupen en schouders. De tegendruk voorkomt dat de matras wegzakt en houdt uw wervelkolom in een neutrale positie. Deze functie brengt comfort en ondersteuning in balans, zodat u beter slaapt.

traagschuim matras tegen rugpijn 2024 - Traagschuim matras tegen rugpijn
Traagschuim matras tegen rugpijn

Materialen

Traagschuim vormt zich naar uw lichaam en verlicht drukpunten. Maar niet elke traagschuim matras tegen rugpijn bevatten dezelfde materialen. Een traagschuim matras tegen rugpijn bestaat meestal uit een comfortlaag van traagschuim over een basislaag van polyschuim. De comfortlaag kan bestaan uit traditioneel traagschuim, gel-traagschuim, plantaardig traagschuim of traagschuim met verkoelende additieven.

Als u een warme slaper bent, kunt u beter traditioneel traagschuim vermijden. Traditioneel traagschuim kan de luchtstroom soms belemmeren. Het kan lichaamswarmte vasthouden en uw matras opwarmen. Oververhitting veroorzaakt slaapstoornissen. Een verstoorde slaap kan uw rugpijn verergeren. Om goed te slapen, moet je je comfortabel voelen in bed.

Gel schuim, schuim op plantaardige basis en traagschuim met verkoelende toevoegingen zoals koper of grafiet houden de slaper de hele nacht koel. Verkoelende gel wordt in het traagschuim gewikkeld of op de bovenkant van de comfortlaag aangebracht om de warmte af te voeren. Een andere populaire koelmethode is het gebruik van PCM. PCM is een combinatie van niet-toxische chemicaliën die bij blootstelling aan warmte van vaste in vloeibare toestand overgaat. Verschillende fabrikanten gebruiken chemicaliën in verschillende verhoudingen om hun PCM te maken.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Plantaardig schuim is een milieuvriendelijke optie die de slaper koel houdt. Conventioneel traagschuim is gemaakt van 100 procent aardolieproducten. Bij traagschuim op plantaardige basis wordt een deel van de petroleum vervangen door natuurlijke plantenoliën. Natuurlijke oliën hebben een verkoelend effect. Toevoegingen zoals koper of grafiet zijn warmtegeleiders. Koper- of grafiet parels in de traagschuim laag absorberen warmte en maken de matras koeler.

Door het verkoelende effect voelt de matras comfortabel aan. Het materiaal van de steunlagen bepaalt de duurzaamheid van de matras. Stevig polyschuim met hoge dichtheid in de basislaag voorkomt doorzakken en zachte plekken. Het verhoogt de duurzaamheid van uw matras.

Als u zo’n dure investering doet, kiest u het best een traagschuim matras tegen rugpijn die voldoet aan al uw noden. Bij twijfel over een traagschuim matras tegen rugpijn, contacteert u best ons Sleeptherapy

Hoe verschillende matrassoorten rugpijn beïnvloeden

Verschillende soorten matrassen voelen uniek aan. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen met verschillende contour-mogelijkheden. Contouren zijn cruciaal voor een goede uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap. In dit gedeelte bespreken we hoe en waarom verschillende matrassoorten uw rugpijn kunnen beïnvloeden.

Traagschuim matras tegen rugpijn 

Traagschuim matrassen sluiten goed aan op uw lichaam. Ze houden uw wervelkolom in een neutrale positie en ontlasten drukpunten voor een comfortabele nachtrust. De juiste hardheidsgraad die past bij uw lichaamstype en slaaphouding is van cruciaal belang voor uw comfort. De uitstekende contour-eigenschappen van traagschuim zijn het meest geschikt om de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te ondersteunen. De dichte structuur van Memory Foam zorgt voor een uitstekende bewegingsisolatie. Een partner die in bed ligt te woelen en te draaien, zal uw slaap niet verstoren. Een verstoorde slaap kan uw rugpijn verergeren.

Latex matras

Latex bedden zijn gemaakt van natuurlatex of synthetische latex. Wij raden bedden van synthetisch latexschuim af omdat ze sneller uit elkaar vallen. Latexmatrassen vormen zich ook naar het lichaam, maar niet zo stevig als traagschuim. Ze kunnen je rugpijn verlichten. Ze zijn echter niet zo effectief als traagschuim bedden. Ze zijn steviger en bouncier, wat een probleem kan zijn voor mensen met rugpijn. Als u op zoek bent naar een biologisch bed voor uw rugpijn, dan zijn medium stevige natuurlatex matrassen de beste matras keuze. Latex bedden zijn de duurste van de matrassoorten.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Innerspring matras

Innerspring matrassen bestaan uit een spiraallaag aan de onderzijde en een dunne comfortlaag aan de bovenzijde. De comfortlaag is gemaakt van katoen, wol of schuim. De meeste binnenvering matrassen zijn tegenwoordig voorzien van een pluche, gewatteerde kussenlaag. Een kussen is een extra vulling die op de comfortlaag wordt genaaid om de demping te verbeteren. Deze materialen kunnen zich echter niet zo goed naar het lichaam vormen als traagschuim of latex. De stalen spiralen op de bodem bevorderen de luchtcirculatie en zorgen voor een koeler bed. Ze maken je bed ook stevig. Maar de spiralen kunnen op je rug drukken, en nog meer rugpijn veroorzaken. De spiralen zenden bewegingen uit die kunnen leiden tot slaapstoornissen.

Hybride matras

Hybride matrassen combineren de eigenschappen van een binnenveringmatras met die van een traagschuim- of latexbed. Dit type matras bestaat uit een spiraalvormige onderlaag bedekt met een schuimlaag van traagschuim of latex die meer dan 2 cm dik is. In sommige matrassen wordt echter polyschuim gebruikt voor de comfortlaag. Polyschuim vormt zich niet zo goed naar het lichaam als latex of traagschuim. Hybriden voelen iets steviger en veerkrachtiger aan dan traagschuim of latex, dankzij de spiraalvormige laag in de basis. Gewoonlijk bevatten hybriden afzonderlijk gewikkelde spiralen, waardoor het effect van bewegingsoverdracht minimaal is. De elasticiteit van de spiraallaag kan echter een goede ondersteuning van de rug in de weg staan.

Hoe de slaaphouding rugpijn beïnvloedt

Uw slaaphouding bepaalt de neutrale positie van uw wervelkolom. Als u uw wervelkolom in de juiste positie houdt terwijl u slaapt, zult u pijnvrij wakker worden.Als u niet zeker weet in welke houding u slaapt, denk dan aan de houding waarin u naar bed bent gegaan. Noteer dan in welke positie je wakker werd. Als het dezelfde positie is, bent u een zij-, rug- of buikslaper. Maar als u de volgende ochtend in een andere houding wakker wordt, bent u een combinatieslaper.

Rugslaper

De rugligging is een van de beste houdingen voor mensen met rugpijn, omdat de wervelkolom dan neutraal blijft. Maar rugslaap kan snurken en slaapapneu verergeren. In deze slaaphouding kunnen de zachte weefsels van de keel naar achteren vallen en de luchtweg blokkeren. Als u last heeft van deze of andere ademhalingsproblemen, is zijslapen de op één na beste houding tegen rugpijn. Gebruik een middelhoog kussen (6 à 7 cm hoog) om uw hoofd te ondersteunen wanneer u op uw rug slaapt.

Een kussen op deze hoogte houdt ook de neutrale positie van de wervelkolom in stand. Een matras met medium stevig traagschuim matras tegen rugpijn is de ideale keuze voor rugslapers. De comfortlagen passen zich aan uw lichaam aan en verlichten drukpunten. De lagen eronder bieden een stevige ondersteuning voor uw wervelkolom.

Het is dan belangrijk dat u rekening houdt bij het aankopen van een nieuwe matras. U kijkt dan het best naar een traagschuim matras tegen rugpijn.

traagschuim matras tegen rugpijn 2024 - rugslaper 2
Traagschuim matras tegen rugpijn

Zijslapers

Zijslapen is de meest voorkomende slaaphouding. De meeste zijslapers hebben de neiging hun armen onder hun hoofd te kruisen. Dit brengt hen in gevaar voor paresthesie. Paresthesie veroorzaakt een prikkend gevoel in de armen. Paresthesie beperkt de bloedtoevoer naar de ledematen en veroorzaakt stijfheid. Met een middelhoog kussen onder uw hoofd en een dunner kussen tussen uw benen kunt u uw wervelkolom neutraal houden en paresthesie voorkomen.

De beste matrassen voor zijslapers zijn meestal medium stevig, en dit geldt ook voor zijslapers met rugpijn. In de zijligging dragen uw schouders en heupen het gewicht van uw lichaam. Een matras met een gemiddelde hardheid biedt demping voor de schouders en heupen en voorkomt drukpunten op deze plaatsen. Het heeft ook de gewenste stevigheid om uw wervelkolom te ondersteunen.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Buikslapers

Wij raden mensen met rugklachten af om op hun buik te slapen. Deze houding ondersteunt de wervelkolom niet en brengt u in gevaar voor rug- en nekpijn. Als u niet kunt overschakelen op zij- of rugslapen, is een stevige matras de beste optie om de pijn tot een minimum te beperken.

Combi-slapers

Combinatieslapers hebben meestal een medium matras nodig om comfortabel te zijn. Ze slapen afwisselend op hun zij, rug en buik, dus het is beter als ze op een matras van gemiddelde dikte slapen. Een matras met gemiddelde hardheid biedt een evenwicht tussen hardheid en zachtheid. De zachtheid verlicht drukpunten en de stevigheid houdt de wervelkolom neutraal in de verschillende slaaphoudingen.

Soorten rugpijn

Uw rugpijn kan zo hevig zijn dat u wegblijft van het werk, maar het kan ook iets zijn waarmee u wakker wordt en dat in de loop van de dag geleidelijk minder wordt. Rugpijn wordt geclassificeerd als acuut of chronisch, afhankelijk van hoe lang u er al last van hebt.

Acuut:

Acute rugpijn duurt meestal een paar dagen of weken. De meeste gevallen van lage rugpijn zijn acuut. Het kan worden verholpen met een paar veranderingen in levensstijl, zoals een gezonde houding en lichte lichaamsbeweging. Soms kan het een paar maanden duren voordat acute rugpijn overgaat. Als de pijn eenmaal weg is, is er geen aanhoudende pijn meer.

Chronisch:

Als uw rugpijn langer dan 4 maanden aanhoudt, spreekt men van chronische rugpijn. Zonder behandeling kan acute rugpijn chronisch worden. Soms kan chronische pijn een neveneffect zijn van een operatie of trauma. Spierverrekkingen, letsel aan de gewrichtsbanden of zenuwbeschadigingen kunnen chronische pijn veroorzaken. Maar het hoeft niet altijd een medische oorzaak te hebben. Als je ouder wordt, kun je de pijn gaan voelen. Chronische rugpijn kan worden behandeld met fysiotherapie of een operatie.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

In sommige gevallen blijft de pijn echter bestaan ondanks behandeling. De intensiteit kan afnemen, maar u zult nog steeds pijn voelen. Rugpijn wordt ook onderscheiden naar gelang van het getroffen gebied. Medische factoren of leefstijl factoren kunnen pijn in de onderrug, middenrug of bovenrug veroorzaken.

Pijn in de onderrug:

Pijn in de onderrug treft de onderste vijf wervels van de wervelkolom in de lendenstreek. Dit is de meest voorkomende vorm van rugpijn. Pijn in het midden van de rug: Pijn in het midden van de rug is de zeldzaamste vorm van rugpijn. Het komt voor tussen de ribbenkast en de lendenstreek.

Bovenrugpijn:

Bovenrugpijn tast de borstwervelkolom aan. Hij loopt van het gebied boven de ribbenkast tot de onderhals. Pijn in de bovenrug straalt vaak ook uit naar de schouders. Het komt minder vaak voor dan lage rugpijn, maar vaker dan middenrugpijn.

Hoe beïnvloedt rugpijn de slaap?

Rugpijn beïnvloedt de kwaliteit van uw slaap om verschillende redenen.
Hier zijn enkele factoren die verhinderen dat mensen met ernstige rugpijn goed slapen:

De gewaarwording van pijn is ’s nachts sterker omdat de hersenen dan niet met andere dingen bezig zijn. Het is moeilijk om een comfortabele slaaphouding te vinden, waardoor het begin van de slaap wordt vertraagd. Het gevoel van pijn maakt je vaak wakker uit je slaap. Langdurig gebruik van pijnstillers kan de kwaliteit van de slaap aantasten. Rugpijn beperkt de lichamelijke activiteit en het gebrek aan lichamelijke activiteit overdag leidt tot onvoldoende slaap ’s nachts.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Kan slaap helpen tegen rugpijn?

Slaap heeft verjongende eigenschappen. Het kan je lichaam en je geest genezen. Als u 7 tot 9 uur aan een stuk goed slaapt, kunt u rugpijn voorkomen of verminderen.

Lees hier hoe slaap kan helpen:

Groeihormoon dat vrijkomt tijdens diepe slaap herstelt spieren en verlicht pijn
Slaapstoornissen maken het zenuwstelsel overgevoelig voor pijn en verlagen de pijndrempel. Te weinig slaap veroorzaakt depressie, en depressie kan rugpijn uitlokken of verergeren.

traagschuim matras tegen rugpijn 2024 - rugpijn
Traagschuim matras tegen rugpijn

Oorzaken van rugpijn

Rugpijn kan worden veroorzaakt door een groot aantal factoren. Maar wat de oorzaak ook is, een oncomfortabele matras verergert uw rugpijn. Vaak woelen en draaien verhoogt de drukpunten en verergert de rugpijn. Hier zijn enkele oorzaken van rugpijn:

  • Ouderdom gerelateerde slijtage van de wervelkolom
  • Letsel aan de wervelkolom
  • Een uitpuilende of gescheurde tussenwervelschijf
  • Verrekte spieren of ligamenten
  • Artritis
  • Osteoporose
  • Psychologische stress
Beste matras prijzen - Sleeptherapy
traagschuim matras tegen rugpijn 2024 - Oorzaken van rugpijn
Traagschuim matras tegen rugpijn

Andere slaapaccessoires om rugpijn te voorkomen of te verlichten

Er zijn een aantal veranderingen in de levensstijl die kunnen helpen de neutrale stand van de wervelkolom te handhaven en zo rugpijn te voorkomen. Ten eerste, vermijd zware dingen op te tillen. Wij raden ook aan ergonomisch meubilair te gebruiken voor een gezonde houding, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen om de gezondheid van de ruggengraat te bevorderen en rugpijn op afstand te houden. Een rustige slaap kan op lange termijn een positief effect hebben op uw rugpijn.

Het kan sommige oorzaken van rugpijn voorkomen. Bij bestaande rugpijn kan een goede nachtrust het lichaam genezen en de pijn verlichten. Uw bed speelt de belangrijkste rol bij het bevorderen van een goede slaap. Andere slaapaccessoires zoals hoofdkussens, verstelbare bedden en matras-toppers vullen uw matras aan en verbeteren de slaapkwaliteit.

Kussens

Kussens zijn net zo belangrijk als uw matras om uw hoofd, nek en wervelkolom in de juiste positie te houden tijdens de slaap. Als u lijdt aan lage rugpijn, hebt u ook meer kans op nek- en schouderpijn. De hoogte en de stevigheid van het kussen bepalen uw comfort. Uw kussen moet uw hoofd ondersteunen en zich aanpassen aan de natuurlijke kromming van uw bovenste ruggengraat.

Beste traagschuim matras tegen rugpijn aan te kopen bij Sleeptherapy. Zij- en rugslapers hebben voor hun comfort een middelhoog traagschuim of latex kussen nodig. Een stevig schuimrubber is beter dan versnipperd schuimrubber omdat het het hoofd beter ondersteunt. Een stevige basis voorkomt dat het hoofd in het kussen wegzakt, wat kan leiden tot een verkeerde stand van de wervelkolom. Wij raden af om op uw buik te slapen, omdat dit uw ruggengraat kan belasten en rugpijn erger kan maken.

Als u zich echter in geen enkele andere houding op uw gemak voelt, kunt u beter een kussen met een geringe hoogte of helemaal geen kussen gebruiken. Middelzware of hoogpolige kussens in buikligging kunnen uw wervelkolom nog meer belasten.

Voor meer info over een traagschuim matras tegen rugpijn of de bijhorende kussens, kan u altijd contact opnemen met een van onze experten.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Verstelbare basis

Verstelbare bedden bieden u de mogelijkheid om uw hoofd en voeten tijdens het slapen in de gewenste hoek te zetten. U kunt slapen in de zwaartekracht op een verstelbare basis. Dit bevordert de bloedcirculatie en verlicht drukpunten. Door uw hoofd en voeten hoger te plaatsen, kunt u uw lendenwervelkolom beter ondersteunen, waardoor rugpijn wordt verminderd. Deze houding verlaagt de druk op de wervelkolom en vermindert de spierspanning rond de wervelkolom. Traagschuim matras tegen rugpijn, die wordt beschouwd als een uitstekende optie voor het verlichten van rugpijn, zijn compatibel met verstelbare lattenbodems.

Matras toppers

Matras toppers zijn 2 tot 4 cm dikke matras accessoires. Ze worden op de matras gelegd om hem zachter of steviger te maken. Als u met pijn wakker wordt in uw nieuwe bed, is het waarschijnlijk dat u de hardheid een beetje moet aanpassen. Kies een zachte topper als u meer demping wilt, of een stevige topper als u meer steun wilt. De meeste matras toppers zijn gemaakt van traagschuim, gel schuim of latex. Ze zijn online en in matrassen winkels verkrijgbaar in alle standaardmaten. Ontdekt ook de traagschuim matras tegen rugpijn bij Sleeptherapy

Als u zich echter oncomfortabel voelt op uw matras van 7 tot 8 jaar oud, moet u het misschien vervangen. De meeste matrassen van hoge kwaliteit hebben minstens 10 jaar garantie, dat is hoe lang matrassen meestal in goede staat zijn. Na verloop van tijd zakken ze uit en krijgen ze zachte plekken. Slapen op een doorgezakte matras verstoort de uitlijning van uw wervelkolom, wat tot rugpijn leidt.

Zijn traagschuim matrassen goed tegen rugpijn?

Ja, een traagschuim matras tegen rugpijn is het beste voor het verlichten van uw rugpijn. Ze vormen zich naar uw lichaam en verlichten drukpunten, zodat u minder pijn hebt. Traagschuim heeft de beste lichaam vormende eigenschappen van alle matrassen. Dit visco-elastische schuim past zich aan de natuurlijke kromming van de wervelkolom aan en biedt steun aan de lendenwervelkolom. Een betere ondersteuning van de lendenen verlicht lage rugpijn, de meest voorkomende vorm van rugpijn.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Welke hardheid van een matras is het beste tegen lage rugpijn?

Vroeger werd aangenomen dat alleen een zachte matras geschikt was voor mensen met rugpijn, maar recente studies suggereren dat een matras met een gemiddelde hardheid eigenlijk het beste is. Ook moet u altijd op zoek naar een matras met een stevige ondersteunende laag en basis, zodat de matras niet doorzakt. Een traagschuim matras tegen rugpijn is de ideale matras tegen al uw rugklachten.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Kan traagschuim rugpijn veroorzaken?

Een traagschuim matras kan rugpijn veroorzaken als u niet de voor u beste hardheidsgraad vindt. Een matras met de ideale hardheidsgraad voor uw slaaphouding houdt uw wervelkolom in een neutrale positie en ontlast uw drukpunten. Zijslapers voelen zich het meest op hun gemak op een medium-harde, medium-zachte of zachte matras. Buikslapers en rugslapers slapen het meest comfortabel op een matras met een gemiddelde dikte of een stevige matras.

Een traagschuim matras tegen rugpijn is de beste oplossing tegen uw rugklachten, u moet enkel de juiste traagschuim matras vinden. Vindt de traagschuim matras tegen rugpijn door al uw rugklachten aan te kaarten, aan de hand van deze klachten kunnen wij de hardheid bepalen van de traagschuim matras tegen rugpijn.

Het is een dure investering daarom is het belangrijk dat u een traagschuim matras tegen rugpijn op maat koopt en die behoeft aan al uw klachten.

traagschuim matras tegen rugpijn 2024 - Beter slapen met een traagschuim matras tegen rugpijn
Traagschuim matras tegen rugpijn

Kan goed slapen een slechte rug verlichten?

Ja, dat kan het wel. Een goede nachtrust kan rugpijn verlichten. Een goede nachtrust kan namelijk vele andere factoren, zoals stress, die uw rugpijn verergeren, onder controle houden. Slechte slaap daarentegen kan uw rugpijn verergeren.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Heeft mijn kussen een effect op mijn rugpijn?

Ja, uw kussen kan een effect hebben op uw rugpijn. Als u slaapt, zorgt uw kussen ervoor dat uw hoofd en nek in één lijn liggen met uw ruggengraat. Als uw wervelkolom niet goed is uitgelijnd, kan dit uw wervelkolom belasten en pijn in de bovenrug veroorzaken. Als u lijdt aan pijn in de onderrug, bent u ook vatbaar voor pijn in de bovenrug.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Conclusie

Het vinden van een nieuw bed voor uw rugpijn kan overweldigend zijn. De juiste matras moet comfortabel zijn, uw rug stevig ondersteunen en drukpunten ontlasten. Het kiezen van de juiste hardheidsgraad kan soms een uitdaging zijn, maar als u de richtlijnen in dit artikel volgt die specifiek zijn voor uw lichaamstype en slaaphouding, moet u in staat zijn de beste matras te vinden.

Als u een goede matras wilt voor een schappelijke prijs, dan kijkt u het best naar een  traagschuim matras tegen rugpijn. Het is een eenmalige investering die u jaren dienst zal doen bij uw rugklachten.

Mensen zoeken ook naar:

matras rugklachten forum
kuil in matras rugpijn
matras rugklachten
rugpijn matras topper