Ergonomische Matras Sleeptherapy

Zoek je een nieuwe ergonomische matras met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze matras prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Sleeptherapy matrassen en boxsprings

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2 - Matrassen

Matrassen Sleeptherapy
Matrassen

Ergonomische matras Sleeptherapy – Comfortabele matras?

Iedereen die wel eens op een knobbelige slaapbank of een doorgezakte oude matras heeft geslapen, zal u hetzelfde vertellen: comfort is belangrijk. Een comfortabele matras zorgt niet alleen voor een verkwikkende nachtrust, maar kan ook drukpunten verlichten, uw ruggengraat in lijn brengen en u helpen fris en zonder pijn wakker te worden. Alle slapers kunnen baat hebben bij een matras die voor hen comfortabel is, maar niet iedereen heeft hetzelfde idee van wat een matras Sleeptherapy comfortabel maakt.

Factoren zoals lichaamsgewicht en favoriete slaaphouding spelen een rol in wat comfortabel is voor een individu. Persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol. Ons team van slaapexperts heeft een breed scala aan matrassen getest om tot een lijst van de meest comfortabele bedden te komen. We keken onder andere naar stevigheid, drukverlaging en temperatuurneutraliteit.

Hoewel deze bedden niet ideaal zijn voor iedereen, denken wij dat ze comfortabel zijn voor de meeste slapers. Lees verder om te weten te komen waarom we deze bedden hebben gekozen en of ze geschikt zijn voor uw slaaphouding, lichaamsgewicht of andere slaap voorkeuren.

Individuele matras sleeptherapy modellen variëren door verschillen in materiaal, kwaliteit en constructie. Deze verschillen kunnen het comfort van een matras beïnvloeden. Bepaalde soorten matrassen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Er zijn nog steeds grote verschillen tussen elk model, maar als u deze gemeenschappelijke kenmerken kent, kunt u beter beslissen welk type matras Sleeptherapy voor u het meest comfortabel zal zijn.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy
confortabele ergonomische matras sleeptherapy
Matras Sleeptherapy - maart 2024

Hybride matras Sleeptherapy

Zoals de naam al doet vermoeden, combineren hybride matrassen designkenmerken van twee of meer matrassoorten. Deze bestaat meestal uit een comfortlaag van traagschuim of polyschuim en een ondersteunende kern van spiraalveren. Er zijn echter ook hybride matrassen met een comfortlaag van latex, wol en/of een microspiraal in combinatie met een spiraalvormige steunkern.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Een mengsel van verschillende voordelen.

Hybride matrassen hebben meestal comfortlagen die zich aan de slaper aanpassen om de druk te verlichten en de beweging goed te isoleren. De kern van spiraalondersteuning geeft de matras Sleeptherapy elasticiteit en randstabiliteit. Omdat hybride modellen aspecten van twee of meer matrassoorten combineren, vinden veel mensen dat ze de voordelen van elk matrastype bieden zonder de bijbehorende nadelen, waardoor ze een uitzonderlijk comfortabele keuze zijn.

Innerspring matras Sleeptherapy

Innerspring matrassen bestaan hoofdzakelijk uit een spiraalvormig ondersteuningssysteem. Zij kunnen ook een comfortlaag hebben die enige demping biedt, maar de comfortlaag is gewoonlijk niet erg dik.

Temperatuur neutraliteit.

Mensen die de neiging hebben warm te slapen, vinden een binnenveringmatras zeer comfortabel. De luchtcirculatie door de spiraallaag helpt het slaapoppervlak af te koelen, en de dunne comfortlagen houden gewoonlijk niet veel warmte vast.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Latex matras Sleeptherapy

Latex modellen zijn traditioneel gemaakt van verschillende lagen latexschuim. Dit materiaal kan natuurlijk, synthetisch of een mengsel zijn.

Contouren zonder bedekking.

Terwijl traagschuim en polyurethaanschuim meestal direct onder het gewicht van de slaper worden samengedrukt, verdeelt latex de kracht over een groter oppervlak. Dit verlicht de druk zonder de omhelzing van het traagschuim. Slapers die liever “op” een matras Sleeptherapy slapen dan “in” een matras, kunnen latex modellen comfortabel vinden.

Luchtmatras

Luchtbedden maken gebruik van een ondersteuningssysteem van luchtkamers.

Deze kamers kunnen worden geleegd of gevuld via een afstandsbediening, app of handpomp, afhankelijk van het matras Sleeptherapy model.

Veel luchtbedden hebben ook dunne comfortlagen, die kunnen bestaan uit traagschuim, polyschuim en/of latex.

Verstelbaarheid.

De hardheidsgraad van een luchtbed kan worden aangepast door de luchtkamers te legen of te vullen.

Dit kan vooral handig zijn voor mensen wier voorkeur voor hardheid vaak verandert.

Bovendien kan bij sommige modellen elke zijde van het matras Sleeptherapy afzonderlijk worden ingesteld, waardoor een luchtbed een comfortabele optie is voor koppels met verschillende voorkeuren voor hardheid.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Schuim

Schuimmatrassen zijn meestal hoofdzakelijk gemaakt van traagschuim en/of polyschuim, maar kunnen ook wol, latex en andere materialen bevatten.

Schuimmatrassen zijn meestal opgebouwd uit meerdere lagen schuim om het gewenste evenwicht tussen contour en ondersteuning te bereiken.

Nauwsluitend.

Matrassen van schuimrubber sluiten meestal goed aan op het lichaam van de slaper.

Dit verlicht drukpunten en zorgt voor een comfortabel omhelzend gevoel dat veel slapers prettig vinden.

Matras Sleeptherapy 2024 - confortabele ergonomische matras sleeptherapy 1
Matras Sleeptherapy - maart 2024

Welke matras hardheid is het meest comfortabel?

Wanneer u matrassen koopt, zult u merken dat ze vaak een numerieke hardheidsgraad hebben. Deze beoordelingen maken het gemakkelijker om te zien hoe stevig een matras is en hoe hij zich verhoudt tot andere modellen. Op de gebruikelijke 10-punts hardheidsschaal is 1 de zachtste matras Sleeptherapy, terwijl 10 de stevigste is. De meeste slapers geven de voorkeur aan een matras met een gemiddelde hardheid, variërend van 5 tot 7. Naast de numerieke beoordeling zijn er echter nog andere factoren die bijdragen tot het gevoel van de matras.

Een belangrijke factor is het gewicht van de slaper.

Slapers die minder dan 59 kg wegen, belasten een matras niet zo zwaar en geven daarom meestal de voorkeur aan een zachter model waarin ze beter kunnen wegzakken. Mensen die meer dan 100 kg wegen, belasten een matras zwaarder en hebben daarom vaak een steviger model nodig om hen te ondersteunen en te voorkomen dat ze te diep wegzakken. Rekening houden met uw lichaamsgewicht kan u helpen de beste matrashardheid voor u te kiezen.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Het type matras Sleeptherapy kan ook bijdragen tot hoe stevig het aanvoelt.

Schuimmatrassen worden meestal direct onder het gewicht van de slaper samengedrukt en voelen daarom zachter aan dan binnenvering- of latex matrassen met een vergelijkbare numerieke waarde. Een te zachte matras kan ertoe leiden dat het middelste deel van de slaper te ver wegzakt en de wervelkolom wordt belast.

Een te harde matras kan echter drukpunten veroorzaken en de ruggengraat uit zijn stand brengen, vooral bij zijslapers. Hoewel de ideale hardheidsgraad van een matras subjectief is, kan inzicht in de betrokken factoren u helpen de ideale hardheidsgraad te vinden.

Matras Sleeptherapy 2024 - stevigheid
Matras Sleeptherapy - maart 2024

De slaapomgeving comfortabeler maken

De juiste matras Sleeptherapy is een belangrijke factor in het creëren van een comfortabele slaapomgeving, maar het is niet de enige. Met slaapaccessoires kunt u uw slaapoppervlak aanpassen voor een comfortabelere slaap. Kussens en matrasbeschermers kunnen uw slaapruimte een finishing touch geven.

Kussen

Terwijl uw matras Sleeptherapy uw lichaam ondersteunt, ondersteunt uw kussen uw hoofd en nek. Een verkeerd kussen kan uw ruggengraat uit balans brengen en uw nek belasten, wat kan leiden tot rug- en nekpijn. Net als bij matrassen is kussen comfort subjectief. De slaaphouding van een persoon kan echter van invloed zijn op de dikte van een kussen. Een kussen moet het hoofd voldoende omhoog houden om de nek recht te houden en een goede houding te bevorderen.

Zijslapers staan meestal het verst van de matras Sleeptherapy af door de breedte van hun schouders, en geven daarom vaak de voorkeur aan kussens met een gemiddelde of hoge loft om de ruimte tussen de matras Sleeptherapy en hun hoofd en nek op te vullen. Rugslapers hebben minder ruimte om te vullen, dus geven ze vaak de voorkeur aan kussens met een gemiddelde vulling.

Voorovergebogen slapers slapen vaak zonder kussen of met een kussen met een lage loft omdat een kussen het hoofd naar achteren kan duwen. Extra kussens kunnen het slaapoppervlak ook comfortabeler maken.Sommige slapers vinden zwangerschapskussens comfortabel om hun benen of bovenlichaam op te laten rusten.

Kniekussens kunnen zijslapers helpen hun rug in de juiste positie te houden en te voorkomen dat hun knieën tegen elkaar wrijven. Met lichaamskussens kunnen slapers hun lichaam ondersteunen of de druk op hun knieën verlichten, wat flexibele opties biedt voor veranderende comfort voorkeuren.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Matras toppers

Als uw matras niet zo comfortabel is als u zou willen, kan een matras topper helpen om het aan te passen aan uw behoeften en voorkeuren. Een matras-topper is een extra laag die u bovenop uw bestaande matras legt. Toppers zijn meestal goedkoper dan het vervangen van een matras en zijn daarom een populaire optie voor slapers die een andere slaapervaring willen uitproberen.

Matras toppers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder traagschuim, polyfoam, latex, dons en alternatieve donssoorten. Voor slapers die zich afvragen of ze de voorkeur geven aan de knusheid van traagschuim of de responsiviteit van latex, kan een matras-topper de mogelijkheid bieden om het materiaal uit te proberen zonder zich te hoeven vastleggen op een volledige matras Sleeptherapy.

Dunnere matras-toppers dempen het slaapoppervlak over het algemeen enigszins, terwijl dikkere toppers het slaapoppervlak aanzienlijk veranderen. Een dikkere matras-topper kan dezelfde contouren en drukverlaging geven als een matras met hetzelfde materiaal in de comfortlaag.

Hoewel een matras topper het slaapoppervlak comfortabeler kan maken, biedt hij niet dezelfde voordelen als een nieuwe matras en kan hij een matras dat niet in goede staat is niet herstellen. Matras toppers kunnen demping, contouren en drukverlichting bieden, maar ze bieden over het algemeen geen ondersteuning. Als uw matras doorgezakt is of niet genoeg ondersteuning biedt, zal een matras-topper het comfort waarschijnlijk niet aanzienlijk verbeteren.

Type matras Sleeptherapy

Het type matras beïnvloedt hoe het aanvoelt, en dit kan van invloed zijn op het al dan niet comfortabel zijn van een persoon. Afhankelijk van het materiaal van de matras Sleeptherapy kan deze veerkrachtig zijn, de contouren ondersteunen, de randen ondersteunen, bewegingen isoleren, de temperatuur reguleren en andere eigenschappen hebben die kunnen bijdragen tot een comfortabele slaap. Als u weet hoe matras Sleeptherapy materialen werken, kunt u de matras kiezen die voor u het meest comfortabel is.

Contouren

Contour richting verwijst naar de manier waarop een matras zich naar het lichaam van de slaper voegt. Een goed voorgevormd matras kan het lichaamsgewicht van de slaper gelijkmatig verdelen, waardoor drukpunten en de bijbehorende pijn worden verminderd.

Hoogwaardige materialen

Hoogwaardige materialen bieden vaak uitstekende prestaties en een lange levensduur. Matrassen van hoogwaardige materialen zijn vaak beter bestand tegen doorzakken en kunnen jarenlang comfortabel slapen.

Stevigheid

De hardheidsgraad bepaalt hoe comfortabel een matras Sleeptherapy is voor een individu. Bij het beoordelen van de hardheid van een matras Sleeptherapy moeten slapers ook rekening houden met hun gewicht en slaaphouding om de juiste balans te vinden tussen contourvorming en ondersteuning.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Drukverlaging

Drukverlaging en contourvorming gaan over het algemeen hand in hand. Een goed voorgevormd matras Sleeptherapy verdeelt vaak het lichaamsgewicht en verlicht de druk die anders in de heupen en schouders zou kunnen ontstaan.

Reactievermogen

Een andere belangrijke factor voor het comfort van een matras is de veerkracht, ook wel elasticiteit genoemd. Een responsief matras is meestal minder vormvast en elastischer. Dit heeft het voordeel dat de matras gemakkelijker te verplaatsen is. Bovendien is een responsieve matras Sleeptherapy vaak meer geschikt voor seks. In het algemeen zijn nauw aansluitende materialen zoals traagschuim en polyschuim minder elastisch, terwijl latex, binnenvering en sommige mengvormen elastischer zijn.

Temperatuurregeling

Een van de meest onaangename dingen is om midden in de nacht warm en bezweet wakker te worden. Daarom speelt de temperatuurregeling een belangrijke rol in het comfort van de matras Sleeptherapy. Matrassen van volschuim hebben de neiging veel lichaamswarmte vast te houden, zodat het bed warm slaapt. Innerspring matrassen en hybride matrassen met spiraalkernen zorgen voor een betere luchtcirculatie in het bed, waardoor het bed koeler is. Latex is een meer temperatuur neutraal alternatief voor schuim in de comfortlagen.

Matras Sleeptherapy 2024 - temperatuur regeling
Matras Sleeptherapy - maart 2024

Welke matras is het meest comfortabel voor zijslapers?

Over het algemeen verkiezen zijslapers zachtere matrassen dan rug- of buikslapers. Dit komt doordat de zijligging geen gelijkmatige uitlijning bevordert, zodat slapers vaak extra vulling in de schouder- en heupzones nodig hebben om deze zones in lijn met de wervelkolom te brengen.
Het ideale niveau van demping hangt echter af van het gewicht van de slaper.

Zijslapers die minder dan 59 kg wegen, verkiezen zachtere matrassen, zijslapers die meer dan 104 kg wegen, verkiezen stevigere matrassen, en zijslapers die tussen 59 kg en 104 kg wegen, zullen waarschijnlijk tevreden zijn met een matras Sleeptherapy van medium zacht tot medium stevig.

De meest populaire matrassoorten voor zijslapers zijn schuimrubber, latex en schuimhybride modellen.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Welke matras is het meest comfortabel voor slapers met rugpijn?

De keuze van de matras Sleeptherapy is belangrijk voor mensen met rugpijn. De keuze van het verkeerde model kan hun ongemak zelfs verergeren, terwijl de juiste matras de pijn en spanning zal verlichten voor een meer rustgevende nachtrust.

Zijslapers met rugpijn kunnen het best een matras Sleeptherapy kiezen met schuim- of latex lagen die de schouders en heupen dempen. Dit verbetert de uitlijning en vermindert de druk op de onderrug. Als u minder dan 60 kg weegt en aan chronische rugpijn lijdt, is een zacht tot middelzwaar matras waarschijnlijk het beste voor u.

Wie tussen 60 en 110 kg weegt, kan afhankelijk van zijn slaaphouding kiezen voor een medium-zachte of medium-harde matras; zijslapers verkiezen doorgaans zachtere matrassen dan rug- of buikslapers. Slapers die meer dan 110 kg wegen, zullen waarschijnlijk worden ontlast door een matras met een gemiddelde tot stevige hardheidsgraad.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Welke matras is het meest comfortabel voor buikslapers?

Slapen op je buik is een lastige houding omdat het vaak meer pijn veroorzaakt dan slapen op je zij of rug. Dat komt omdat ons bovenlichaam en onze heupen zwaarder zijn dan andere delen van ons lichaam. Dus als we met ons gezicht naar beneden slapen, kunnen we diep onder de oppervlakte wegzakken.

Dit leidt vaak tot pijn in de nek, schouders, onderrug en heupen. Daarom hebben buikslapers over het algemeen een stevig matras nodig met een minimale vulling en een sterk ondersteuningssysteem. De specifieke hardheidsgraad hangt af van uw lichaamsgewicht.

Matras Sleeptherapy 2024 - buikslaper 1
Matras Sleeptherapy - maart 2024
Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Welke matras is het meest comfortabel voor rugslapers?

Rugslapers verkiezen vaak matrassen die evenwichtig aanvoelen. Een zekere mate van verstelbaarheid verlicht de druk op gevoelige plaatsen, terwijl een stevige, ondersteunende kern het doorhangen tussen de schouders en de heupen tot een minimum beperkt.

Rugslapers die minder dan 59 kg wegen, kunnen tevreden zijn met een matras Sleeptherapy die tussen medium-zacht en medium-stevig ligt, terwijl mensen die meer wegen een medium-stevig tot stevig model moeten overwegen.–

Mensen zoeken ook naar:

ergonomische matras
ergonomische matras topper
ergonomische matras kopen
ergonomische matras prijs
ergonomische matras review