Ergonomisch bed of ergonomische matras?

Zoek je een nieuw ergonomisch bed of twijfel je nog tussen een nieuwe ergonomische matras met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze matras prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Sleeptherapy matrassen en boxsprings

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2 - Matrassen

Matrassen Sleeptherapy
Matrassen

Wat kies ik nu een ergonomisch bed of een ergonomische matras?

U weet niet goed wat te kiezen, ga je voor een ergonomisch bed of een ergonomische matras. In dit artikel lees je het verschil tussen beide producten. Hopelijk heeft u na het lezen van dit artikel duidelijkheid gevonden, en weet u welk product het best bij u past. 

U kan altijd contact opnemen met ons voor bijkomende vragen.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Wat is een ergonomisch bed?

Er zijn veel manieren om uw slaap te verbeteren, en een van de beste manieren is het kopen van de juiste matras.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties op het gebied van matrassen dat u een beslissing zorgvuldig moet nemen na veel onderzoek, testen en overwegingen.

Bij het kopen van matrassen bent u misschien al informatie tegengekomen of hebt u een ergonomisch bed getest.

Als u zich afvraagt wat het doel van dit bed is en of het geschikt is voor u, volgt hier enige informatie.

Ergonomisch bed

Een ergonomisch bed, ook wel verstelbare bedframes genoemd, bieden de mogelijkheid om uw hoofd, voeten of beide omhoog en omlaag te brengen. Zij kunnen voor vele verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder medische, gezondheids- en levensstijl voordelen. De ergonomische bedframes van vandaag zijn uitgerust met draadloze en bedrade afstandsbedieningen die hydraulische liften onder de matras bedienen voor een maximale controle. Ze kunnen zelfs worden opgewaardeerd met functies zoals massage en Bluetooth-muziek voor de ultieme lounge-ervaring.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Voordelen van een verstelbaar bedframe

Bij de aanschaf van een verstelbaar bedframe is het belangrijk de voordelen van dit type bed te kennen, zodat u het juiste bed voor uw behoeften kunt kiezen. Er zijn zowel voordelen voor de gezondheid als voor de levensstijl, en soms koop je het voor het een of het ander, om dan tot de aangename ontdekking te komen dat het beide heeft.

Voordelen van de levensstijl zijn onder meer:

 • Eten, lezen en tv-kijken in bed zonder dat u meerdere kussens onder uw hoofd nodig hebt.
 • Gezellige filmavonden in bed in plaats van op de bank.
 • In slaap kunnen vallen bij het tv-kijken zonder wakker te worden met nekpijn of rugpijn (sommige verstelbare lattenbodems bieden de mogelijkheid om een timer in te stellen om het bed in slaap te zetten als u toch in slaap valt).
 • Slapen in een G-vrije houding kan snurken verminderen en uw partner helpen beter te slapen.
 • Verminder spanning door massage en comfortabelere slaaphoudingen.

Voordelen van een ergonomisch bed

De medische voordelen van ergonomisch bed zijn onder meer:

 • Verbetering van het vermogen om uit bed te komen, vooral als de mobiliteit beperkt is.
 • Betere hartfunctie bij het hoger leggen van de benen, waardoor de bloedcirculatie tijdens de slaap toeneemt en u een betere nachtrust heeft.
 • Betere drukverdeling om drukpunten te verminderen en te verlichten die rug-, nek-, schouder- en heuppijn kunnen veroorzaken.
 • Verbeterde circulatie in de zwaartekracht vrije positie en door gebruik te maken van functies zoals massage.
 • Snurken verminderen of elimineren betekent dat u gezonder slaapt zonder vaak wakker te worden.
 • Verlichting van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, krampen, astma en zure reflux.
Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Een ergonomisch bed kopen

Bij de keuze van een ergonomisch bed is het belangrijk te weten dat u zowel enkelvoudige als gedeelde verstelbare lattenbodems kunt krijgen. Gedeelde lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in kingsize bedden en gedeelde matrassen vereisen, maken het mogelijk dat u en uw partner afzonderlijke slaaphoudingen hebben, of dat een van u rechtop zit terwijl de ander gaat liggen.

Ergonomische lattenbodems zijn meestal niet compatibel met binnenvering matrassen, maar werken goed met traagschuim, latex en luchtmatrassen. Het is raadzaam om de beoordelingen en garantie van de fabrikant te controleren voordat u een ergonomische basis koopt.

In dit artikel leest u o.a. over ergonomische matrassen en een ergonomisch bed

ergonomisch bed
ergonomisch bed - april 2023

Ergonomische matrassen

In het sprookje “De prinses en de erwt” van Hans Christian Andersen kan een prinses niet goed slapen omdat er een erwt onder haar matras is gelegd, die in werkelijkheid bestaat uit 20 op elkaar gestapelde matrassen. De moraal van het verhaal is dat de kwaliteit van de matras waarop je slaapt belangrijk is voor de kwaliteit van je slaap.

Dit komt omdat ons lichaam tijdens de slaap anders door de zwaartekracht wordt samengedrukt dan wanneer we rechtop staan, en we moeten volledig worden ondersteund door de matras en de ondersteunende structuren. Daarom wordt de matras ook wel een “anti-zwaartekracht- machine” genoemd, die ervoor zorgt dat de natuurlijke vorm van de wervelkolom tijdens de slaap behouden blijft.

Hoewel we ongeveer een derde van ons leven op een matras doorbrengen, en hoewel naar schatting de helft van alle Belgen ten minste af en toe aan slaapproblemen lijdt, is er relatief weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het ontwerp van matrassen. Een slecht ontworpen matras kan het lichaam niet voldoende ondersteunen, wat op zijn beurt spierongemakken en rugpijn kan veroorzaken.

Wat zijn nu de kenmerken van een goede matras? Maakt het uit of het te hard of te zacht is? Maakt het uit of het een orthopedisch matras is? Is een ergonomische matras belangrijk?

Nu we het ergonomisch bed hebben gehad is het belangrijk dat we het ook hebben over onze ergonomische matrassen. 

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Ergonomisch matras en onderzoek

In een recent onderzoek naar de ergonomie van matrassen, waarbij vrouwen werden getest, werd het liggen op een niet-samendrukbare houten bodem vergeleken met verschillende matrassen. Alle matrassen bleken aanmerkelijk comfortabeler te zijn dan het houten onderstel, maar er waren geen significante verschillen tussen de matrassoorten, ook al ging het om orthopedische en normale versies.

Metingen van de druk op schouders, ellebogen, heupen, knieën en enkels brachten weinig significante verschillen aan het licht en, verrassend genoeg, waren er geen significante correlaties tussen de metingen en de comfort beoordelingen. De hardheid of zachtheid van een matras wordt echter geacht een belangrijke factor te zijn bij het verminderen of voorkomen van rugpijn.

Uit een vergelijking tussen slapen op een futon en slapen op een zachter luchtmatras bleek dat de slaaplatentie, het ontwaken na het inslapen en de slaapefficiëntie-index voor beide matrassen vergelijkbaar waren, maar dat de subjectieve slaapwaardering beter was op het luchtmatras. Uit een onderzoek naar de slaapkwaliteit en de hardheid van het bed bleek dat 4 van de 9 mannelijke proefpersonen aanzienlijk beter sliepen op een zachter matras, terwijl 2 beter sliepen op een harder matras.

Het grootste verschil in slaapkwaliteit deed zich voor wanneer de proefpersonen van hun eigen matras op een van de testmatrassen overschakelden, en de auteurs concludeerden dat het verscheidene dagen kan duren om aan een nieuw slaapoppervlak te wennen. Dit zou de reden kunnen zijn waarom zakenreizigers vaak slaapproblemen melden.

Richtlijnen voor het kopen van een ergonomische matras of een ergonomisch bed

Waar moet u op letten als u een ergonomische matras koopt? Zoek naar een ergonomisch matras of een ergonomisch bed dat:

 • Hij past zich aan de natuurlijke krommingen van de wervelkolom aan en houdt de wervelkolom in een rechte lijn wanneer hij gaat liggen.
 • Verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam om de bloedcirculatie te bevorderen, lichaamsbeweging te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
 • Ontworpen om de overdracht van beweging van de ene naar de andere slapende partner te minimaliseren.
 • Ontworpen met een rond omlopende randondersteuning.
Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Kussen keuze

Zoek en kies ook kussens die bij de matras passen:

 • Ontworpen om de wervelkolom in zijn natuurlijke stand te houden.
 • Ontworpen voor maximale verstelbaarheid.
 • De bank kan worden geschommeld om zich aan te passen aan de individuele contouren, vorm en slaaphouding van de gebruiker.
 • Ontworpen om verschillende slaaphoudingen te ondersteunen: Zijslaper, rugslaper, buikslaper.
 • Ontworpen om het hoofd te ondersteunen.
 • Ontworpen om zacht aan te voelen.
 • Ontworpen om drukpunten te elimineren.
 • Ontworpen om de luchtcirculatie in het gezicht te verbeteren.
 • Ontworpen om hypo-allergeen te zijn.

Denk eraan, je brengt ongeveer 24 jaar van je leven slapend door. Neem dus de tijd om het beste slaapsysteem (d.w.z. ergonomische matras, ondersteunende structuur, hoofdkussens en lakens en eventueel een ergonomisch bed) te kiezen dat u kunt en het zal uw slaap en levenskwaliteit verbeteren.

ergonomisch bed 2023 - Sleeptherapy
ergonomisch bed - april 2023

Wat is een ergonomische matras?

Het woord “ergonomie”, dat uit het Grieks komt, betekent dat het geschikt is voor gebruik met de eenvoudigste middelen. Het woord ergonomie, dat vaak voor producten wordt gebruikt, betekent ook comfortabel en geschikt voor gebruik.

Ergonomische kenmerken zijn bijzonder uitgesproken in matrassen, een ergonomisch bed en andere producten. De ergonomische functie, die gemakkelijk kan worden gebruikt voor rechtstreeks verwante matrassen, is een belangrijk detail bij de keuze van beddengoed. Slapen in een comfortabel bed dat geschikt is voor uw lichaamsbouw is goed voor uw gezondheid.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Ergonomische matrassen

Ergonomische matrassen maken een einde aan de problemen die zich kunnen voordoen bij het hebben van het juiste en comfortabele bed. Ergonomische matrassen zijn matrassen die de ideale omgeving creëren om comfortabel te slapen. Bedden met orthopedische ondersteuning van de wervelkolom die de druk op het lichaam minimaliseren en zorgen voor een ergonomische slaap, maken het verschil in de kwaliteit van ergonomische matrassen.

U kunt ook kiezen voor orthopedische matrassen om uw slaapkwaliteit te verbeteren en zo de gezondheid van uw lichaam positief te beïnvloeden. Wanneer u ergonomische matrassen ontdekt, zult u merken dat het kiezen van het juiste beddengoed en de manier waarop u kwaliteitsslaap krijgt, uw leven zal helpen verbeteren. Het is ook heel gemakkelijk om ergonomische matrassen te vinden. En omdat er veel proefopties zijn, kunt u ze gemakkelijk terugsturen als ze u niet bevallen.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

De 3 voordelen van een ergonomische matras

Bent u op zoek naar een ergonomische matras? Ontdek dan de ergonomische matrassen van Sleeptherapy. Veel mensen denken dat het nieuw is omdat ze er nog nooit van gehoord hebben: ergonomische matrassen. Natuurlijk, iedereen kent de standaard matrassen.

Maar wat bedoelen we met ergonomische matrassen? Wat voor soort matras is het? En wat zijn nu precies de drie belangrijkste argumenten om voor een ergonomische matras te kiezen?

In dit artikel vindt u de antwoorden op deze niet onbelangrijke vragen over ergonomische matrassen.

Wat is een ergonomische matras?

Een ergonomisch matras wordt ook wel een medisch matras genoemd.
Hieruit blijkt met wat voor soort matras we te maken hebben. Ergonomische matrassen zijn matrassen die speciaal ontworpen zijn voor een optimale ligvorm en dus “ergonomisch” zijn voor de rug en het lichaam.

Aangezien we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het belangrijk om ’s nachts goed te liggen en van top tot teen voldoende ondersteund te worden. Vooral mensen die last hebben van rugklachten, lage rugpijn of nekpijn hebben baat bij een ergonomisch matras van Sleeptherapy.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

Maar wat zijn de voordelen van onze unieke matrassen?

Ergonomische matras ondersteunt het hele lichaam

Een van de belangrijkste kenmerken van een Sleeptherapy ergonomisch matras is dat onze kwaliteitsmatrassen het hele lichaam optimaal ondersteunen. Onze matrassen zijn ontwikkeld op basis van medisch onderzoek en in samenwerking met medische specialisten, zoals fysiotherapeuten en osteopaten.

Dit heeft geresulteerd in unieke matrassen die het lichaam op zeven verschillende punten perfect ondersteunen: Hoofd, schouders, ledematen, bekken, dijen, kuiten en voeten. Als u eenmaal op een Sleeptherapy-matras hebt geslapen en hebt ervaren wat onze kwaliteitsmatrassen voor uw nachtrust doen, wilt u het niet meer missen. Op onze matrassen slaapt u dieper en langer, en wordt u uitgeruster wakker.

Kies dus vandaag nog voor het best mogelijke slaapcomfort en koop een stevig en duurzaam ergonomisch matras in plaats van een standaard matras.

Minder pijn, krampen en stress met een ergonomische matras

Naast een betere nachtrust zijn onze Sleeptherapy matrassen ideaal omdat ze u overdag fitter maken. Een verkeerde matras betekent een verkeerde lighouding en kan leiden tot rugpijn, krampen en stress gedurende de dag. Als u kiest voor een ergonomisch ontworpen matras, zult u deze problemen niet meer hebben.

Als u op een ergonomische matras slaapt, zult u niet alleen minder last hebben van spierpijn of rugpijn, maar ook minder van hoofdpijn. Dit komt omdat je langer en dieper slaapt, waardoor je mentaal beter uitgerust wakker wordt.

Een ergonomische matras voor elk type en elke grootte van een ergonomisch bed.

Een derde groot voordeel van Sleeptherapy matrassen is de ruime keuze aan matrassoorten en -maten. Wat matras-types betreft, kunt u kiezen tussen verschillende toplagen, bv. zacht, medium of stevig. Afhankelijk van uw lichaamsbouw, gewicht en fysieke kenmerken, kunt u een specifiek matrastype kiezen dat het beste bij uw lichaam past.

Bij het kiezen van een geschikte matras moet u ook rekening houden met uw slaaphouding. De dikte van de toplaag hangt bijvoorbeeld af van of u op uw rug, zij of buik ligt. Als u hierover vragen hebt, kunt u altijd contact opnemen met onze klantendienst voor advies op maat. Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van de perfecte ergonomische matras voor u. Een matras waarop u heerlijk kunt slapen en volledig kunt ontspannen.

Als u nog twijfelt tussen een ergonomisch bed of een ergonomische matras, dan kan u altijd komen kijken in onze showroom of u kan contact opnemen met onze medewerkers.

ergonomisch bed 2023 - ergonomische matras passend bij elk lichaam
ergonomisch bed - april 2023

De beste ergonomische matrassen of een ergonomisch bed

Wilt u jarenlang genieten van het beste slaapcomfort? Kies dan een van onze hoogwaardige Sleeptherapy matrassen of een ergonomisch bed. Ons assortiment bestaat uit een groot aantal matrassen en ergonomisch bedden in verschillende maten. Naast matrassen voor “normale” bedden vindt u ook veel mooie matrassen voor boxsprings.

Beste matras prijzen - Sleeptherapy

De selectie is groot.

Bij ons kunt u uw ergonomisch bed of boxspring met bijbehorende ergonomische matras op maat laten maken, zodat u een compleet bed koopt dat perfect is om in te slapen. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken en u kunt beter slapen dan ooit tevoren. Als u vragen heeft over een ergonomisch bed of een ergonomische matras, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Mensen zoeken ook naar:

beste ergonomische matras
matras prijzen
ergonomische slaaphouding