Boxspring bed tegen rugpijn

Zoek je het beste boxspring bed tegen rugpijn? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste bedden en matrassen voor rugklachten, rugpijn, nekklachten of andere problemen.

Heb je interesse in onze matras prijzen en modellen, inclusief advies? Ja:

Sleeptherapy matrassen en boxsprings

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2 - Matrassen

Boxspring bed tegen rugpijn
Boxspring bed tegen rugpijn

Koop de beste boxspring bed die bij u past

Kies een boxspring bed van Sleeptherapy met medische eigenschappen. Het belang van een goede nachtrust is al lang bewezen. Sommige voordelen liggen voor de hand: na een verkwikkende nachtrust bent u alerter en kunt u zich beter concentreren.Een goede nachtrust heeft ook een positief effect op uw humeur, gewicht en immuunsysteem.

Voldoende slaap vermindert zelfs het risico op dodelijke ziekten zoals beroertes. Om goed te slapen, is een comfortabel bed essentieel. Vooral als u last heeft van rug- en/of nekpijn. De laatste jaren is het kopen van een boxspring bed erg populair geworden.

Maar is een boxspring echt beter dan een “gewoon” bed? In dit artikel leert u meer over de voordelen van een boxspring bed.

Wat is een boxspring bed?

Voordat u gaat lezen over de voordelen van een boxspring, moet u weten wat een boxspring precies is. Wist u bijvoorbeeld dat een boxspring eigenlijk geen bed is, maar een bedbodem?

Een boxspring bed bestaat uit de volgende onderdelen:
– Een kist van hout (met metalen veren).
– Bekleding of hoes van schuim
– Matras (met optionele hoes)
– Optioneel: hoofdbord en/of voetbord

Een boxspring bed is niets meer dan een houten kist op poten. Het gestoffeerde oppervlak geeft het boxspringbed een luxe uitstraling. Het lijkt precies op een hotelbed. Het is dus de luxueuze uitstraling die de meeste mensen een boxspring doet kopen.

Belangrijker is de matras die erop ligt. Een boxspring bed is niet compleet zonder matras. Om het nog luxueuzer te maken, kunt u een koudschuim- of traagschuimmatras met een dikte van ongeveer 8 centimeter op de matras leggen.

traagschuimmatras op een boxspring bed
boxspring bed - maart 2024

Wat zijn de voordelen van slapen op een boxspring bed?

1. Optimale ondersteuning

Heeft u last van nek- en/of rugpijn? De veren in het boxspringbed zorgen er, samen met een medische of ergonomische matras, voor dat uw ongemak snel wordt verholpen. Denk aan veel voorkomende lichamelijke klachten zoals (lage) rugpijn, nekpijn, spit, heuppijn, hernia en artritis.Sleeptherapy biedt een ruime keuze aan matrassen die, in combinatie met het verende boxspringbed, uw lichaam optimaal ondersteunen tijdens de slaap.

2. Een boxspring bed is comfortabel hoog

De hoogte van een boxspringbed is veel hoger dan die van een bed met een lattenbodem. Dit betekent dat u comfortabel in en uit bed kunt stappen. U slaapt ook hoger, wat voor veel mensen zeer comfortabel is. De hoogte maakt het ook veel comfortabeler om te bewegen en in bed te stappen. U hoeft niet zo laag te bukken, wat uw rug minder belast. Dit is natuurlijk precies wat u wilt als u rugklachten hebt!

3. Past in elk interieur

Een boxspring bed is helemaal afgestemd op uw smaak en de stijl van uw interieur. U kunt kiezen uit verschillende stoffen, kleuren en houtdetails. Als u een hoofdbord en een voetbord toevoegt, zal uw boxspringbed er ook zeer luxueus uitzien. Heb je niet veel ruimte in je slaapkamer? Er zijn ook boxspring bedden op de markt die compacter zijn. Wilt u van twee eenpersoons boxspring bedden een tweepersoonsbed maken? Dit is ook in een mum van tijd gebeurd.

4. Lange levensduur

Boxspring bedden staan bekend om hun zeer lange levensduur. U zult waarschijnlijk eerder de matras moeten vervangen dan de boxspring zelf. Deze laatste kunnen meer dan 20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Boxspring matras voor rugklachten

Wil je het beste bed voor rugproblemen kopen? Kies een boxspring bed van Sleeptherapy met medische eigenschappen. Het belang van een goede nachtrust wordt door veel mensen nog onderschat. Ze gaan te laat naar bed, zelfs als ze weten dat ze de volgende ochtend vroeg moeten opstaan. Comfort kent geen tijd, zeggen ze.

Helaas is het een feit dat we na een paar nachten minder slapen veel minder fit zijn en ons dus minder goed kunnen concentreren op ons werk of andere dagelijkse bezigheden. De plaats waar we slapen is minstens zo belangrijk. Het gaat niet alleen om de kamer, die dagelijks moet worden gelucht, maar vooral om het bed en vooral de matras die erop ligt.

Dit bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van onze slaap, de mate waarin we echt uitrusten. Dit is des te belangrijker als u lichamelijke klachten heeft, bijvoorbeeld rugklachten.

Geef uw rug de beste matras

Wij vinden dat iedereen een matras moet kopen dat precies past bij zijn gewicht, zijn slaaphouding, zijn zweetgedrag, ….. Want zoals we allemaal weten, slaapt de gemiddelde mens acht uur per dag, dat is een derde van zijn leven. Denk er eens over na: je brengt een derde van je leven op je matras door.

Daarom moet u veel tijd besteden aan het zoeken naar dat matras, net zoals wij veel tijd besteden aan het zoeken naar een nieuwe sofa. Het moet immers niet alleen mooi zijn en bij uw inrichting passen, het moet ook comfortabel zijn. Maar goed liggen is nog belangrijker dan goed zitten.

Voor iemand die rugklachten heeft, is het zelfs een noodzaak. Want een slechte matras kan slecht zijn als u al rugklachten of rugpijn heeft. Het tegendeel is waar: met een boxspringmatras die perfect op uw lichaam is afgestemd, kunt u ongemakken tegengaan omdat uw rug ’s nachts perfect wordt ondersteund, zodat deze zich kan herstellen.

In de loop van de dag zult u merken welke positieve invloed een goede matras op uw leven heeft. U zult zich uitgeruster en dus fitter voelen. U krijgt meer grip op uw rugproblemen dan voorheen.

De beste matras kopen is maatwerk

Bij Sleeptherapy zijn we het daar helemaal mee eens. Mensen met rug- en/of nekklachten zouden zichzelf en vooral hun rug en nek een grote dienst bewijzen als ze hun slaap, en daarmee hun rug en nek, de broodnodige aandacht zouden geven. Wij steunen dit proces.

We maken niet alleen matrassen. Nee, wij maken boxspring matrassen op maat nadat wij eerst een ontwerp hebben gemaakt dat past bij de persoon die er gegarandeerd goed op zal slapen. In alle bescheidenheid menen wij dat wij het recht hebben dit te zeggen, aangezien wij al zo’n dertig jaar op de matrassen markt actief zijn.

Waarom een matras van Sleeptherapy?

Wij zijn een familiebedrijf dat zich al lange tijd bezighoudt met de massaproductie en -verkoop van matrassen. Wij hebben dit met veel plezier en enthousiasme gedaan. Maar we realiseerden ons steeds meer dat we niet alleen matrassen wilden verkopen, we wilden echt een verschil maken voor de slaap van mensen. En dus begonnen we ons te richten op mensen met lichamelijke klachten.

Het geeft ons veel voldoening om positieve feedback te ontvangen van klanten die hun eerste nachten hebben geslapen op een door ons ontworpen en vervaardigde boxspringmatras. Een matras verkopen is niet zo moeilijk, een boxspring op maat ontwerpen en maken is een heel proces, maar onze klanten verdienen het.

Samen voor uw slaap

Goed om te weten: We doen het niet alleen. Wij werken samen met erkende en gerespecteerde fysiotherapeuten en osteopaten. Misschien ontwikkelen we binnenkort zelfs samen uw boxspringmatras. Om deze redenen kunnen wij ons een bedrijf noemen dat gespecialiseerd is in matrassen met medische eigenschappen. Wij zijn hier trots op en het garandeert u het optimale ergonomische slaapcomfort dat u wenst.

Mobiele slaapkamer tijdens een bezoek

Om onze klanten beter van dienst te zijn, komen wij graag bij hen thuis met onze Sleeptherapy mobiele slaapkamer. Onze ervaren slaapexperts geven u uitgebreid advies over de mogelijkheden voor uw rug- of nekklachten. Natuurlijk kunt u op uw gemak verschillende boxspring matrassen uitproberen en dan uw keuze maken.

boxspring bed 2024 - mobiele slaapkamer
boxspring bed - maart 2024

De 10 beste tips voor het kopen van een nieuwe boxspring

De keuze aan boxspring bedden is zo groot dat het kopen van een nieuwe boxspring overweldigend kan zijn. Dit geldt vooral als u rug- of nekpijn hebt. De juiste of verkeerde boxspring kan het verschil maken tussen een dag met een goed gevoel en een dag met pijn. Hoewel het kiezen van een boxspringbed uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur is, zijn er toch enkele tips die u in overweging moet nemen:

1. Leer meer over de verschillende matras materialen voor uw boxspring bed.

Maak u vóór de aankoop vertrouwd met de meest voorkomende soorten matrassen en hun opbouw.

  • Innerspring matrassen maken gebruik van spiraalveren, die vaak een traditioneel verend gevoel en een sterke ondersteuning geven.
  • Latex matrassen zijn veerkrachtiger dan binnenvering matrassen en slapen koeler.
  • Matrassen van traagschuim zijn zo ontworpen dat ze zich naar het lichaam vormen, wat de druk kan verlichten. Sommige gebruikers van traagschuim melden dat het materiaal warm slaapt.
  • Hybride matrassen combineren lagen traagschuim of latex op een matras met binnenvering, vaak met het doel een combinatie van zachtheid en ondersteuning te bieden.
  • Luchtmatrassen gebruiken een luchtpomp om het matras op te blazen tot de gewenste hardheid. Gewoonlijk heeft elke kant van het bed zijn eigen luchtkamer om twee slapers met verschillende voorkeuren tegemoet te komen.

Matrassen worden ook ingedeeld volgens hun hardheid. Over het algemeen kan een te oude of te zachte matras de wervelkolom onvoldoende ondersteunen.

2. Vraag advies aan uw arts.

Als u een rug- of nekaandoening hebt, vraag dan uw arts of fysiotherapeut wat hij/zij aanbeveelt. Het doel is om uw nek en onderrug in een neutrale positie te hebben terwijl u op de boxspring ligt. Dit bevordert een goede uitlijning van de wervelkolom. Artsen zijn geen deskundigen op het gebied van matrassen en boxspring bedden, maar zij kennen uw medische voorgeschiedenis en kunnen u vanuit dat perspectief goed advies geven.

3. Bezoek winkels om matrassen en boxspring bedden te testen.

Ga naar een boxspring winkel en neem de tijd om rond te kijken. Doe je schoenen uit en ga op verschillende boxspring bedden liggen voor minstens 10 minuten per keer. Voel je niet onzeker, het is een belangrijke aankoop, dus neem je tijd.

4. Kijk uit voor listen 

Hoewel verkopers boxspring bedden als “orthopedisch of medisch goedgekeurd” bestempelen, bestaat er geen medische organisatie die officieel certificeert dat boxspring bedden deze labels mogen dragen. Boxspring bedden kunnen orthopedische voordelen hebben, maar er is geen medische groep die deze beweringen controleert.

boxspring bed 2024 - stevige matras
boxspring bed - maart 2024

5. Merk op dat stevige matrassen niet altijd de beste keuze zijn.

Denk goed na voordat u een harde of stevige matras koopt. Sommige studies hebben aangetoond dat de beste matras of boxspring bed voor lage rugpijn een matras met een gemiddelde stevigheid is, geen stevige matras. Er is een verschil tussen stevige ondersteuning en stevig gevoel. U wilt stevige ondersteuning met een comfortabel gevoel. Het comfort hangt af van uw persoonlijke voorkeuren.

6. Lees beoordelingen van echte klanten

Besteed weinig aandacht aan wat de boxspring fabrikanten over zichzelf zeggen, want zij moeten hun eigen producten in een positief daglicht stellen. Kijk voor onbevooroordeelde beoordelingen van mensen die hebben gekocht de boxspring bed u geïnteresseerd bent. Lees een mix van positieve, negatieve en neutrale beoordelingen of recensies.

7. Vraag online om aanbevelingen

Kondig op je social media accounts aan dat je op zoek bent naar een nieuwe boxspring en vraag vrienden en familie om hun suggesties te posten. Overweeg details over uw gezondheidstoestand te verstrekken, aangezien anderen wellicht soortgelijke ervaringen hebben gehad en meer specifieke aanbevelingen kunnen doen.

8. Denk aan verstelbare bedden

Als u zich comfortabeler voelt in een fauteuil dan liggend, probeer dan een verstelbaar bed. Bij deze optie kunt u uw hoofd en knieën iets optillen, wat de druk op uw onderrug kan verlichten.

boxspring bed 2024 - verstelbare boxspring bed
boxspring bed - maart 2024

9. Controleer de garantie

Controleer voor u koopt of het boxspringbed een garantie heeft voor het geval het kapot of defect is. Een goed boxspringbed heeft vaak een garantie van minstens 10 jaar.

10. Uw investering beschermen

Als u een boxspringbed koopt, moet u ook uw matras beschermen. Vergeet niet om een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken. Vlekken op uw matras en boxspring maken uw garantie ongeldig, zelfs als ze niets te maken hebben met een toekomstig defect.

Voor meer info mag u ons altijd en vrijblijvend contacteren. Een boxspringbed is een belangrijke investering die van invloed kan zijn op de gezondheid van uw wervelkolom en de kwaliteit van uw slaap. Neem dus de tijd om het juiste bed voor u te vinden.

Mensen zoeken ook naar:

rugpijn matras
matras bij rugklachten
rugklachten matras
matras rugklachten
kuil in matras rugpijn
boxspring rugklachten
beste topper voor rugklachten

Beste matras prijzen - Sleeptherapy